dinsdag, april 24, 2007

Claire krijgt bezoek: deel 9;


Frank Van Steenkiste! Ofterwel: buren op visite, deel 2.
En een fijn weekendje it was. Op de anderhalve dag dat hij in het zonnige Valencia verbleef heeft hij zowat alle dingen gezien die de moeite waard zijn én een kotfeestje (dat uitliep richting America's Cup Port) en flamenco times 100 in de Turia meegemaakt. En tapas! Veel tapas.
Doordat ik na een bezoekje aan de Ciudad de Las Artes y Ciencias mijn sleutels bleek vergeten te zijn, en we daardoor Eddie van zijn rugbytraining in de andere kant van de stad moesten halen heeft mijn lief buurtje ei zo na zijn vliegtuig gemist, de check-in balie was al gesloten enal! Ja na de twintigste vliegreis wordt ge zo wel wat lakser...Vrijdagnamiddag (en -nacht) ons gewenteld in de sfeer van miljoenenjachten en nouveaux riches met zeilboten in de haven van de America's Cup, die in volle gang is sinds de paasvakantie. Op een teakhouten terras en met zicht op de haven vaneen koffietje van enkele luttele (4!) eurootjes genipt en daarna het strand afgeschuimd en pootjegebaad...
Eddie had ook twee vrienden over de vloer, enfin één uit Australië, die met zijn Nederlandse verloofde Sanne in Barcelona woont. Een gezellige drukte in ons appartementje dus, en de eerste zalige ochtenden op ons zonovergoten balkonnetje (tot 13u) zijn een feit! Met een paar aardbeien en watermeloenen van de markt is dat wel zo relaxed hé.
Eén ding voor alle vorige bezoekers: het is echt véél plezanter als ge met een fiets de stad kunt doorkruisen! Maar aangezien ik mijn blauwe hengst nog maar sinds begin april in mijn bezit heb is Frank de eerste en waarschijnlijk enige bezoeker die de geneugten van door de Turia pedalleren -en stoppen voor een radslagje of twee- heeft gekend. Alas!


(tenzij iemand nog wil afkomen? altijd welkom hé mensen!)