vrijdag, maart 30, 2007

Ipod

Neenee, uw Ipod hebt ge niet nodig in Valencia city! Vanochtend...(ok,ok, vanmiddag) gezwind naar de Mercado Central getrokken om een versie portie advocado's, aardbeitjes, aubergines, rozijnen enzomeer (voor onze "summer's coming" detox, u weet wel) Het geroezemoes op zo'n markt krijgt me telkens weer in een opperbeste stemming, vooral als de verrimpelde marktkramer na elke zin "cariño" zegt en er mij 100 gram gratis rozijntjes bijgeeft! ('t zullen dan wel overpriced rozijnen geweest zijn, denkt de pessimist in mij, maar alla, ge hebt toch 't gevoel dat ge zakes gedaan hebt hé)
Verbazingwekkend ook hoe goedkoop alles daar is in vergelijking met de supermarkt hierachter! Behalve walnoten. Amai mijn portemonneetje.

Maar, de Ipod dus! Na de marktgeluiden werden mij gehoorbeentjes beroerd door een bende kleurrijke Spanjaarden die op het terras van Café Lisboa (all time favourite in't centrum) flamencodeuntjes ten beste aan 't geven waren. Aan een ander tafeltje begint dan een kerel met John Lennonbrilletjes met zijn patatas bravasvorkje het ritme mee te tikken, en een koppel staat op en begint zowaar flamenco te dansen! Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik vind dat dus ontzettend plezant.
"Zomer!" roept mijn lichaam. Muziek! Zuiderse sfeer! Ik die aan mijn thee slurp en cashewnoten van de markt eet!

Wie dan zijn Ipod bovenhaalt is zot. Zot zeg ik u! (ook al staat daarop de nieuwe CD van Absynthe Minded die fantastisch is en waarvoor mijn eeuwige dank aan Dieter en Nani!)

Correctie: die man heeft natuurlijk maar één John Lennonbrilletje op! Haha, imagine. (Imagine! get it? Oh how I am funny)

1 opmerking:

Kevin zei

Jieha, anti-Ipodders rulen!