zondag, mei 27, 2007

Terra Mítica

Vorige week zondag ging mijn wekker om 6u af...ik zie jullie al ogen trekken maar dit keer was het niet omdat ik een blauwe fiets wou gaan kopen op de zwarte markt, wel ging de reis naar Terra Mítica! Walibi maar in Spanje zeg maar. Een twee uur durende busrit bracht ons dan ook naar een "stad" in Spanje waar ik nooit gedacht had dat ik er ook maar een voet zou zetten: Benidorm!
Companie van dienst waren Serol en Burcu (Turkije), Laurie en Claire (Frankrijk).
Zo'n pretpark in Spaanse setting is toch nog iets anders dan in België. Waar zoiets bij ons tussen Blankenberge-plage en Blankenberge-dorp moet geperst worden is er hier natuurlijk een overvloed aan plaats. Terra Mítica ligt dan ook temidden van de heuvels/bergen, met een Hollywoodstyle naambord en prachtig zicht over de baai van Benidorm met zijn palmbomen en perfect in zee geplaatst rotsblok. Telkens je attractie dus ook maar een beetje de lucht in gaat werd je getrakteerd op een zeer goed te pruimen zicht, voordat je maag natuurlijk je hoofd inhaalt en je je op andere dingen moet concentreren.

Buiten het hoogseizoen en dus nergens lange files, maar een geluk met zo'n mooi weer. Drie keer na elkaar dus in de waterrit, waarbij je een equivalent van een gezond kinderzwembadje over je hoofd krijgt, met als resultaat:
Gelukkig konden we onze -intussen transparante want witte- keren drogen op andere ritjes.
Echt een heel geslaagde uitstap en dan nog voor de helft van de prijs dankzij een actie bij Consum (supermarkt)!
Het avondmaal zochten we in Benidorm-city op, wat dus naar verwachting een reservaat is voor Duitsers op pensioen, met op elke hoek van de straat een "Hollandse slagerij" of iets dergelijks. Toch hebben ze de omgeving mee en valt het langs het strand best mee qua goedkope junkwinkeltjes (we hebben nog moeten zoeken naar een restaurantje!).

Mijn mening dus ietsje moeten aanpassen, maar een foto van mezelf op de Benidormse (?) playa mocht toch niet ontbreken!

Geen opmerkingen: