maandag, november 27, 2006

November!

Ik krijg klachten over de frequentie van mijn schrijfsels dus hier gaan we nog eens! La cosa es, het is onvermijdelijk dat de frequentie van mijn nieuwe indrukken ook vermindert en ik wil niet dat ik een "en dit heb ik vandaag gedaan"-blog wordt.

Ennieweej!!
Vorig weekend met mijn koor op weekend geweest naar Alborache, een mooi dorpje omringd door heuvels en mooie Spaanse natuur. Helaas hebben we van dat moois (en van het prachtige weer!) niet echt kunnen genieten omdat we 8u per dag repeteerden! Ze menen het wel hoor, maar ik geniet er echt van, 'k wou dat ik een bandopnemertje had.
Ik ga jullie de verhalen besparen van de doop die wij nieuwelingskes ondergaan hebben, het feit dat we ons gezamenlijk zeer belachelijk gemaakt hebben (en Felic en ik nog meer, met ons halfslachtig Spaans zonder al teveel aandacht voor werkwoordstijden. En ik eigenlijk nóg meer:)) met antennes op ons hoofd, paella en dergelijke meer. Het koor hier wordt bevolkt door een veel jonger publiek dan in Gent en ik moet zeggen, het heeft ook wel iets,een totaal andere ambiance geeft dat. Zie ik daar enkele vrienden in spé???
Ik dacht eerlijk gezegd al dat ik mijn Magic Touch (ahum) kwijtgespeeld was. Ik zag mezelf als redelijk sociaal en zeker niet als een antipathiek geval dat geen vrienden kan maken, maar eerlijk gezegd begon ik er wat aan te twijfelen met die idiote verhalen op 't unief. Maar kijk, na twee weken in de orfeon heb ik al een boel vriendjes die weirde movienights met mij willen organiseren :-) Zo'n irritant kind zal ik dus ook wel niet zijn eeh,
Behalve dat ik geen namen kan onthouden (maar als ge "Carmen", "José" of "Juan" gokt zitte meestal wel goed).
(Foto's heb ik nog niet in mijn bezit, maar Anna heeft ze mij beloofd!)

Kleine bepeinzing tussendoor: Welk bedrijf maakt nu medicamenten onder de naam "Schering"? Elke normale mens denkt dan toch onmiddelijk "en inslag"? Drives me nuts, elke keer ik mijn badkamer binnenkom!

De week dáárvoor (het ís al lang geleden dat ik hier iets opgezet heb) zijn Hanne, Tom en mijn allerliefste broertje mij komen verblijden met hun gezelschap. Mijn bezoekers hebben altijd chance met het weer, dus zondag stranddag! Alexis en zijn hippe muts (2euro in de CHinese winkel, wat een prijsconcurrentie!) waren het hele weekend onafscheidelijk, dus stel u Alexis voor met blote bast en benen,en een wollen lamamuts op zijn kop.
Daar op het strand nog gelachen met een man met een midlifecrisis die een duik in het water wou nemen en daarvoor een half uur stretchoefeningen stond te doen. Alexis' pogingen tot het op band vastleggen van die gymnastiek werd echter niet in dank afgenomen. Verder hebben we een shopdagje ingelast (met Tom die drie bezoeken aan Pull&Bear nodig had op zijn keuze te maken :p), afspraakjes in de Starbucks, zoektocht naar de fameuze Drum&Bass platenwinkel,homecooked lasagne, socializen met de mensen in de jeugdherberg (dat deed echt raar om daar terug te zijn, die sfeer en die geur...), het obligatoire bezoek aan de Ciudad de las Artes y Ciencias...
Mijn laatste bezoekers dit semester, maar zeer welgekomen, 'k heb er echt van genoten om te kunnen babbelen over de mensen thuis en de soaplike situaties waarin iedereen telkens weer blijkt te verzeilen. (en ja, foto's ALTIJD vanop PLaca de la Virgen, ik maak een collectie aan, danku. Voor andere foto's check fotospace vanaf morgen ofzo)


Vorige woensdag hebben we deelgenomen aan de Pubquiz in de Irish Pub, die we natuurlijk met glans verloren hebben maar ik wou dat al lang eens doen! En gisteren hebben we een strandpicknick georganiseerd met Craig (US) INgird&Ingrid (Sp), 4 DUitsers en Benoit (Fr). Ik bedoel, het was geen bikiniweer maar meer dan een T-shirtje had ge ook niet nodig, zaaaaalig!Ik weet dat het ginder ook mooi weer is dus ik kan jullie ogen niet uitsteken maar geloof me vrij, ik gedij beter in een Mediterraan klimaat!
Tegen 19u was het hier dan een hectisch gedoe voor onze deur: Madrid-Valencia! Blijkbaar een big deal, want voor minder dan 60euro kon ge geen tickets bemachtigen, bovendien waren ze in een wip uitverkocht. Eddie heeft zich als schamele troost dan maar een "Hup Valencia" (maar niet echt) sjaal gekocht en een paar gasten meegesleurd naar (alweer) de Irish Pub (het is niet dat we wíllen, maar ze hebben er zoveel TV's!). Voor de tweede helft heb ik me ook laten verleiden maar mijn negatieve vibes hebben Valencia natuurlijk doen verliezen. Dan maar ene gaan drinken met Rob en Serol, ook een eeuwigheid geleden dat ik die gezien had!

We hebben vlakbij een goeie tapaszaak gevonden, die we "The tapasplace on the corner" noemen omdat we de officiële naam nergens kunnen vinden,dus volgende bezoekers hoeven niet meer tot aan PLaca de la Reina geleid worden! In combinatie met de Rocafull, een stemmig cafeetje op Placa Xuquer, zorgt dat hier geregeld voor aangename schoolavonden (met elke dag les om 8.30 of 9.30 moede nie bepaald nen disco gaan zoeken hé). Overigens moet ge hier nooit ver lopen, we wonen midden in de café (eerder danscafé)buurt. Deze week proberen we een James Bond avond te regelen, met als grans finale de nieue Casino Royale! Tot nu toe echter enkel in gedubde versie, dus we checken de affiche van Cine Babel en Cine Aragón elke dag!
(anders wordt het tot in de kerstvakantie zenne, komaan: "Yo soy Bond...James Bond...un Martini, mezclado, no agitado"...op wat slaat dat hé)

2 opmerkingen:

Hannie zei

zooo blij nog eens een valencia-update te krijgen!!! :) 'K mis het wel een beetje ze, de spaanse chillmomenten.. Maar over een paar weekjes komt Spanje naar België, en dan ist feest!!
dikke zoen

Thomas zei

Hey Claireke!

Blij nog eens van u te horen. Zeg tegen uwen Ozzie-boy maar dat ik hier alles stevig onder controle heb ;) En nee, ik hang niet de sociale Jan uit, ik krijg hier gewoonweg geen rust. Zoveel leuke mensen die onderweg zijn, zoveel toffe verhalen, allez, ik ga het kort maken want ik heb ne pool-date over 5' en vanavond de zoveelste zwoele beachparty! Woehoe! Euhm, nog heel efkes: als ge van plan zijt in juni naar hier te komen, is't wel winter, he, zoeteke! Soit, de zomer is hier toch te heet.

dikke bees van Down Under,

Thomas