woensdag, september 13, 2006

Ik merk het zelf, lieve lezertjes, ik vergeet wat ik elke dag gedaan heb als ik het niet opschrijf. Omdat ik daarvoor mijn leren boekje gebruik is het soms nogal lastig het nog eens uit te typen ook, maar om jullie niet in het ongewisse te laten snel even dit bericht vanuit de universiteitsmediatheek.
Het enige waar ik zo direct op kan komen is dat ik gisteren voor het eerst naar een authentieke Spaanse cinema geweest ben! (voelde een beetje als thuiskomen, zoo lang geleden! Tot de film begon en ik er niets van verstond natuurlijk...) Hoewel, ik moet mezelf al onmiddellijk tegenspreken, kheb er weldegelijk iets van verstaan, de plot zelfs (het was een thriller, ik weet het, ik mocht niet kiezen) en de dialogen in grote lijnen, dit alles op een -op ons na- lege zaal. (We= Eddie, Anthony, Helena (Noors meisje) en ik.
En dit wordt een wekelijks uitje want wat blijkt: binnen een wandelafstand van amper 7 minuten zijn er hier 2 kleine cinemaatjes! (Cine Aragon en Cine Babel). Niet zo gezellig als Sfinx maar toch, zeer Spaans! Eddie en ik hebben direct de man achter de kassa belaagd (ze moeten ons ooit leren kennen he), we wouden enkele van de oude filmposters die overal aan de muur hangen bemachtigen! Helaas, de arme man was slechts een pion in de grote boze filmindustrie, en kon niets anders voor ons doen dan ons recente filmposters mee te geven. Nu hebben we onze living dus behangen met posters van Zorro en nog een paar Spaanse films waar ik nog nooit van gehoord heb maar het werd hoog tijd!

Verder hebben we maandag een echte cookout gehad, met tortilla's die Eddie gemaakt had, tomate farcie (door mij), tiramisu (Nicole), een salade (Natalie, die ondertussen in Parijs zit), Hannes overheerlijke chocoladecakejes (ik) en sangria (Jelle). Hanne, wat je zei over vermagerd zijn, inderdaad, de stress van de eerste week heeft zijn tol (hoewel, tol...?) geéist, maar de kilo's vliegen er alweer aan hoor met al dat lekker zelfbereid eten!

Verder hebben Jelle en Eddie mij geprobeerd te leren hoe ik sarcastisch moet zijn (the lowest form of humor) maar ik kan er niets aan doen, ik vind het nog steeds niet grappig! ("he Jelle mag ik een slokje van uw water?" "Nee." Haha?? :P)
en hebben we heel wat afgelachen met gewone humor (Weet iemand hoe Bert en Ernie heten in het Spaans? Nee?)

Hoe is het met mijn schatjes geweest in Rome?? I want to hear all the dirt!
Tom, nog veel succes met je laatste examen, Kevin, nee ik ben niet dood, gij? Niet teveel Italianen achter u gehad? :o) Hanne, ik ga de foto doorsturen van zodra ik internet heb, Pol, ik stuur je nog een mail met wat ik graag hier zou krijgen, GMK'ers: stuur mij die groepsfoto eens door van zodra hij te bezichtigen is, ik mis de repetities en cafébezoekjes achteraf, Marie, laat eens iets van u horen, en aan al de rest: ook zovele!
Dit waren in een notendop de belangrijkste gebeurtenissen in mijn ongetwijfeld gigantisch boeiende leventje hier.

Lap, dat kort bericht waarover ik het in t begin had is een beetje langer geworden dan verwacht. Ik ga weer mijn metro missen he, ik voel het!!

2 opmerkingen:

Askinstoo zei

Hi, i was looking over your blog and didn't
quite find what I was looking for. I'm looking for
different ways to earn money... I did find this though...
a place where you can make some nice extra cash secret shopping.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

Kevin zei

Nee, jong. Maar die Duitser met zijn "zelfgemaakte" tanga gaan we nooit vergeten. Helaas :-(