zaterdag, september 30, 2006

La vida loca en Valencia

Ummm…where were we?

Ok, laten we beginnen met hetgeen ik mij het best kan herinneren (hoewel sommige passages ietwat wazig zijn): het tweede Erasmusfeestje gisteren! (er zijn er waarschijnlijk al meer dan 2 geweest, maar goed, MIJN tweede Erasmusfeestje dus!) We waren uitgenodigd op het appartement van enkele van Kates vrienden uit Engeland, die toen al –om het met een understatement van formaat te zeggen- ietsje te diep in het glas gekeken hadden. Stel je het clichébeeld voor van een ladderzat Brits meisje en there you have it, een heel appartement vol. Om van de gasten nog maar te zwijgen. Bon.
Enkele lallende (en spekelende, iew!) Britten, een wodka-cola en een abominabele impressie van een Shakiraclip door Jenny en Alison later konden we vertrekken naar de hip and happening club waar het te doen was zo’n 20 minuutjes verderop. Heel vreemd, ge komt daar om 1u toe en daar is nog geen kat, hoe wordt ik verondersteld dat vol te houden?? Het is al bij al een hele fijne avond (nacht) geworden, met veel mensen gepraat en gedanst, niets gedronken omdat het bier hier zo mogelijk nog vorter is dan in België, ze geen Kriek hebben en iets anders €7 kost!
Tijdens het avondmaal voordien (“bangers and mash”, ofte puree mee sausissen, mijn vocabularium breidt elke dag weer uit!) kregen we weer enkele sappige verhalen te horen van Kate, die is echt hilarisch, tongue-in-cheek humor ten top! Ook hadden we enkele melige openingszinnen opgezocht en vertaald naar het Spaans, waarvan we sommige ter plaatse dan ook uitgetest hebben op nietsvermoedende Polen en Turken, ik bespaar jullie de details!


Even kijken, what else. Oh ja, woensdagavond was het hier Champion’s League voor de deur, Valencia CF tegen AS Roma, voooolk! Maar wat een sfeer! We zijn ons op de grond bij een groot scherm gaan zetten op een geïmproviseerd terrasje aan een kebabzaak en hebben van daar de match gevolgd. Wel een beetje surreëel, ge ziet alles op TV maar ge hoort het gejuich en boegeroep van de supporters achter u in het stadion(zie foto).
Jelle is de laatste 10 minuten binnengeraakt in het stadion zelf dus missie van volgende keer: de match live volgen!! (wie moet ik daarvoor omkopen slash verleiden, hm?)
Om de overwinning van Valencia (hoezee!) te vieren zijn we dan op een gezellig pleintje Belgisch bier gaan degusteren, ik heb zowaar een Grimbergen gedronken! Ik zou beter wachten met het beginnen drinken van Belgisch bier tot ik terug op Belgische bodem verblijf (22dec tot 7jan ben ik trouwens thuis in Zwijnaarde hé) want hier kost u dat stukken van mensen. Eddie heeft intussen een bescheiden verzameling bierflesjes op zijn kamer staan, hij kijkt er al naar uit de Trollenkelder eens met een bezoekje te vereren :o)

Ik vind hier op straat telkens leuke dingen voor op mijn kamer, het lijkt wel of het alle dagen groot vuil is: eerst een stoel, dan een kastdeur met spiegels en vandaag een houten hoofdstuk voor mijn bed met heerlijk barokke bloemetjes! De gevonden objecten ondergaan één voor één een verfbeurt op het dak (ik krijg mijn handen intussen niet meer proper) en dan een ereplaatsje in mijn kamer. Ge moet toch iets doen als ge uw muren niet moogt verven!!

Ivm unief is het deze week gigantisch druk geweest, ik overdrijf niet dat ik van maandag tot woensdag elke dag op het unief zat van 8.30 tot 21u ’s avonds wegens grote springuren maar net niet groot genoeg om naar huis terug te keren, als ge bedenkt dat een enkele reis unief-kot me 40 minuten kost. Gelukkig hebben Jelle en ik nu wat aan ons lesrooster gesjoemeld en komt het hopelijk wel in orde. We hebben natuurlijk een hoop administratieve rompslomp in orde te brengen en ook dat brengt wat stress met zich mee maar de mensen op zich zijn hier zeer vriendelijk voor ons, de onwetende Erasmusstudentjes! De proffen leggen alles met plezier nog eens apart aan ons uit, desnoods met wat Spanglish ertussen , de studenten spreken ons spontaan aan en leggen uit wat we precies verondersteld worden te doen, enfin, zeer gemoedelijk vind ik. Als ik thuis iets aan een prof moet vragen na de les duurt het 10 minuten voor ik mijn moed bijeengeraapt heb, hier stappen we er gewoon op af in ons gebrekkig Spaans en krijgen we fantastische reacties! Wel al veel taakjes, wat ik niet gewend ben. Leuke taken echter: voor acteursregie hebben we een personage moeten uitvinden, uitdiepen en van een achtergrond en geschiedenis voorzien, iemand anders moet ons personage nu naar voor brengen en wij moeten die dan regisseren :o) Probeer dat maar eens in een taal die je niet volledig beheerst! Voor comunicacion audiovisual hebben we al met echte studiocamera’s mogen prutsen, compleet en al met zo ne Samson op de microfoon en ne monitor, we gaan daar filmjes mee maken en spotjes enzo…Me gusta mucho, buiten het feit dat ge hier echt niet op uw luie kont kunt zitten tot 20 december en dan beginnen blokken, zoals ik in Gent weleens placht te doen.
Voor een ander vak leren we Flash (spreek uit op z’n Spaans: “Flaas”) en voor nog een ander (Creatividad) hebben we net een origineel curriculum in mekaar moeten steken (t mijn is in de vorm van een partituur). Het lijkt soms een warp in time naar de kleuterklas met al dat geknutsel (thuis weliswaar, in de les is’t theorie) but boy do I love it! Wel grappig overigens als een prof het heeft over “Milboernee” of over “Spieterman” ipv Melbourne en Spiderman.

Some other newsflashes: - Jelle en ik zijn net terug van het dak voor zijn geheim project waar jullie wel nog zullen over horen, en vanavond maakt Kate paella.
- The Village is een fantastische film, Kate vond hem the worst movie she’d seen in years, there’s no accounting for tastes is there;
- Kate en Eddie zitten allebei in een voetbalteam, zijn al gekwetst (respectievelijk teennagel en lies) en hebben moeite met stappen. Ik ga mij een kaart aanschaffen voor het zwembad, veel veiliger.
- Cédric heeft een mooie nieuwe pull en Alexis nieuwe schoenen. Hoe ik dat weet? Skype baby, mét webcam! www.skype.com!
- Kate en Eddie zitten allebei in een voetbalteam, zijn al gekwetst (respectievelijk teennagel en lies) en hebben moeite met stappen. Ik ga mij een kaart aanschaffen voor het zwembad, veel veiliger.
- Gaan shoppen om 20u is grappig! Hoe doods de straten er bijliggen tot 17u, hoe lawaaierig en levendig gaat het eraan toe na dat tijdstip.
- Ik krijg een indigestie van te eten om 22u ’s avonds.
- Bedankt voor de foto's van Miekes trouw, Brackeweekendje en koten allerhande, I want more!

That’s all for now!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

goede start

Anoniem zei

cofslzw aan nfzbc horny asian

blope!

tzdgl cawdqu jzx girl models